Pensionister Rejsebeskrivelser

Portugal 2017

Statuer
En skøn tur til Portugals riviera på Lissabonkysten

Foto: Grethe Therkelsen

Turen startede med fly fra Kastrup til Lissabon. Fra Lissabon gik turen videre til vort hotel, som lå i den smukke by Cascais lige ud til Atlanterhavet. 

Den første dag gik med at besøge vores værtsby med bl.a. et gammelt fort. Den næste dag gik turen til Lissabon. Det blev dog noget at en varm fornøjelse, da der på det tidspunkt var hedebølge i området.
Vi fik imidlertid mulighed for at opsøge hovedstaden en af de dage, der var til rådighed for ture på egen hånd.

De næste tre dage var fyldt med oplevelser. Vi besøgte byen Belém, hvor vi så det monument, som diktator Salazar i 1960 lod opføre til minde om Henrik Søfareren, der var død 500 år tidligere. Derfra gik turen til Belém-tårnet fra 1521. En meget pompøs bygning. Tårnets kanoner skulle forsvare indsejlingen til Lissabon mod pirater. Dette tårn var det sidste de søfarende så, inden de sejlede ud, og det første de skimtede, når de vendte hjem.

Denne dag besøgte nogle af os også det berømte Jeronimos-kloster, der står på UNESCOs Verdensarvliste, og hvor vi var så heldige at opleve et rigtigt portugisisk bryllup.

De følgende dage var vi bl.a. på udflugt til Sintra med det storslåede palads, der ligeledes står på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi kørte dernæst til Europas vestligste punkt Cabo da Roca og skuede ud over det frådende Atlanterhav, mens blæsten rev i håret.

Om mandagen besøgte vi eventyrbyen Obidos, der er omkranset af en 13 meter høj bymur og blev anlagt af maurerne i det 13. århundrede.

Men det var ikke kultur det hele. Det var også hygge, afslapning og ikke mindst god mad; ja, der var sågar nogle af deltagerne, der vovede sig ud i de kolde bølger.
Kort sagt. Vi havde en kanon tur.

Kirsten Bundgaard